Rutin i Evity vid avslut av anställning

Vi beskriver flödet när en medarbetare ska sluta och hur detta kan hanteras i Evity.

Lukas Lindberg avatar
Skrivet av Lukas Lindberg
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När en medarbetare har sagt upp sig, alternativt har blivit uppsagd, finns några saker att tänka på.

Gå in på medarbetarens personkort. Under fliken för Uppgifter om anställning trycker du på redigera och lägger till datum i fältet Slutdatum för anställningen.

Då kommer en ruta upp där du kan välja att lägga till medarbetaren i en offboardingautomation.

Se en film hur du gör detta i Evity.

I och med att du aktiverar Offboardingautomationen kommer berörda personer att få den information de behöver för att förbereda inför att medarbetare arbetar sin sista dag.

Det är lika viktigt att ha ett bra avslut som en bra introduktion när man börjar. En medarbetare som lämnar med en positiv bild och pratar gott om sin förra arbetsgivare är en bra ambassadör.

Bra att veta:

Inställningarna för GDPR styr när informationen på personkortet kommer att raderas. Detta kan justeras av administratören under fliken Inställningar --> GDPR

När sista arbetsdag har passerat kommer medarbetarens användare i Evity bli inaktiv och för att komma åt profilen i efterhand går du till personallistan och filtrerar på Tidigare anställda. Klickar du då på namnet så kommer du till den inaktiva profilen och kan där välja att återaktivera profilen. Detta går endast om du har behörighet att se tidigare anställda.

Ha du några funderingar så får du gärna höra av dig i Evity-chatten nere till höger i Evity.