GDPR och självsanering i Evity

Lär systemet hur ni vill jobba med GDPR

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

GDPR är helt klart en het potatis och för att underlätta för er organisation att hantera er persondata på ett GDPR-vänligt sätt så har ni möjlighet att ställa in systemet så att Evity raderar information om personalen av sig självt. Följ denna artikel för att lära dig mer!

Behörigheter 👮

Det börjar med att du som vill ställa in detta måste ha behörighet att hantera denna inställning. Börja med att lägga till den behörigheten på dig själv och om du inte har den möjligheten så måste en administratör i systemet hjälpa dig.

Inställningar av GDPR ⚙️

Inställningarna av GDPR finner du under Inställningar > GDPR.

Inställningarna är uppdelade på detaljnivå så att ni har möjlighet att skräddarsy hur ni vill jobba med GDPR och självrensning. Nedan listas alla de flikarna som du kan ställa in.

Personliga uppgifter

Under denna flik ställer du in hur systemet ska göra med samtliga fält på ett personkort. Du ställer in att uppgifterna ska raderas X antal dagar, månader eller år i förhållande till det tillagda datumet eller i förhållande till medarbetarens sista dag. Du kan även ställa in båda.

Möten

Under denna flik ställer du in hur systemet ska göra med sparade möten i Evity. Du har möjlighet att ställa in en generell regel för när möten ska tas bort samt specificera för respektive mötesmall.

Dokument

Under denna flik ställer du in hur systemet ska göra med sparade dokument i Evity. Du har möjlighet att ställa in en generell regel för när dokument ska tas bort samt specificera för olika kategorier.

Chefsanteckningar

Under denna flik ställer du in hur systemet ska göra med sparade chefsanteckningar i Evity. Du har möjlighet att ställa in en generell regel för när chefsanteckningarna ska tas bort.

Ärenden

Under denna flik ställer du in hur systemet ska göra med ärenden om ni i er organisation använder ärendehanteringsfunktionen. Du har möjlighet att ställa in en generell regel för när ärenden ska tas bort samt specificera för respektive ärendemall.