Alla samlingarManualer för Evitys funktioner
Ställa in frånvarofunktionen i Evity
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att använda frånvarokalendern i Evity möjliggör att alla inom organisationen enkelt kan ansöka om semester, rapportera sjukdom eller andra kategorier ni själva ställer in. Är det så att semestern ska godkännas av medarbetarens chef eller ska teamet notifieras när en teammedlem har ansökt om sjukdom? Detta ställer ni själva in i inställningarna för frånvaro

Aktivera funktionen 🚀

För att aktivera funktionen behöver du som admin fört säkerställa att du har behörigheter att aktivera tidrapporteringen. Har du behörigheter kommer du finna "Tidrapportering" under fliken för "Inställningar". I denna vy kommer du att aktivera funktionen

Ställa in era skräddarsydda frånvarokategorier ⚙️

Att ställa in era egna frånvarokategorier såsom semester, sjukdom, föräldraledighet osv. gör att du och dina medarbetare kan registrera eller ansöka om frånvaro. Som standard finns semester, sjukdom och vab. Dessa kan du givetvis ställa in, men du kan också skapa fler som passar er verksamhet.

Tryck på "Lägg till frånvarokategori" och ange vad namnet för denna kategori ska vara. Därefter får du ställa in huruvida den är betald eller obetald, om den ska gå att registrera på deltid, om den ska attesteras och om det är så att det ska skickas notiser till någon när denna kategori registreras. Se film nedan för att se hur man ställer in detta!

Här är en artikel som beskriver hur man ansöker och attesterar frånvaro.

Ställa in helgdagar 🏖️

Helgdagar kan du lägga till genom att trycka på knappen "Lägg till helgdagar". Därefter får du välja vilket lands helgdagar du vill synka med er frånvarokalender.

Obs! För att helgdagarna ska synas i frånvarokalendern i Evity måste medarbetaren i fråga vara tillagd under "Företagets platser" under personalfliken.

Ställa in semesteråret 📆

För att ställa in semesteråret finner du att du får välja startdatum för ert semesterår. När ett nytt semesterår påbörjas kommer samtliga få sina semesterdagar återställda på personkortet.