Alla samlingarManualer för Evitys funktionerKalender och frånvaro
Ansökan om ledighet och registrering av frånvaro 📆
Ansökan om ledighet och registrering av frånvaro 📆

En guide hur du använder frånvarokalendern i Evity

Lukas Lindberg avatar
Skrivet av Lukas Lindberg
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur ansöker jag om ledigt som medarbetare? Hur godkänner jag mina medarbetares ledighet? Hur får jag en överblick över vår frånvaro?

Dessa är frågor som besvaras i filmen nedan. Frånvarofunktionen i Evity tillåter dig att rapportera, hantera och skapa dig en överblick av semester, sjukdom och annan frånvaro.

Ansökan om ledighet eller registrering av frånvaro

Detta gör du genom att trycka på den svarta knappen nere till vänster, "Registrera frånvaro". När du gjort detta får du välja utifrån de frånvaroanledningar som din organisation satt upp för att sedan lägga till datumintervall, anteckningar eller dokument. Är det så att detta är en frånvaroanledning som behöver attest (ex. semester) så står det att det krävs godkännande.

När frånvaron är registrerad så blir rätt person notifierad om att du registrerat/ansökt om frånvaro. Om det är så att du ansökt om ledighet så kommer du få en bekräftelse på mejl om det är så att din ansökan blir godkänd eller nekad.

Ansöker du från din telefon så följer du samma flöde men med en mobilanpassad layout

Frånvarokalendern

För att få en överblick av frånvaro över ditt team och dig själv så kan du gå till Frånvarokalendern genom att trycka HR-planering > Frånvaro. För att se ditt team eller andra avdelningar så kan du använda knappen "Filter". Kom ihåg att du bara ser frånvaro som du har behörighet till.

Läs mer om hur du ser frånvaro och semesterdagar på personkortet!