Alla samlingarIntegrationer
Integration till Visma Agda

Så här kommer ni igång med integrationen till Visma Agda

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gå till https://app.evity.hr/App/Settings/Integrations för att komma igång med integrationen.

Att skapa en integration mellan Visma Agda och Evity kan öppna upp för en mer effektiv och smidig hantering av personalinformation. Nedan följer en steg-för-steg guide för att ni enkelt ska kunna komma igång med integrationen.

Begränsning i denna integration:

Lön kan ej föras över automatiskt mellan Agda och Evity pga begränsningar i Agdas API.

Välj Master System

Först och främst behöver ni bestämma vilket system som ska agera som mastersystem.

Till vilket e-postfält ska systemen synkas?

Om lönesystemet endast hanterar medarbetarnas personliga epost bör ni välja personlig epost.

Synkronisera fält mellan systemen

Välj vilka fält ni vill synkronisera mellan systemen. Dessa fält kan synkroniseras mellan systemen:

• Förnamn

• Efternamn

• Epost

• Telefonnummer

• Personnummer

• Adress

• Rollnamn

• Clearingnummer

• Bankkontonummer

• Startdatum

• Slutdatum

Integration med Agda som Master

• Kontakta Visma: Börja med att kontakta er försäljningskontakt hos Visma PS Agda för att beställa tillgång till deras Export API.

• Få Nycklar: När ni har tillgång till Export API:t får ni de nycklar som krävs för att starta integrationen med Evity.

• Informationsöverföring: Efter att integrationen är på plats kommer ändringar i Agda automatiskt att uppdatera motsvarande information i Evity. Denna synkronisering sker på morgonen dagen efter ändringen.

• Evity till Agda: För att överföra uppdateringar från Evity till Agda, använd er av förändringsrapporter och exportera datat från Evity til Excel. Importera sedan detta data till Agda.

Integration med Evity som Master

Om ni istället väljer att använda Evity som master, följer ni ett liknande förfarande:

• Kontakta Visma: Kontakta er försäljningskontakt hos Visma PS Agda och beställ tillgång till deras Import API.

• Få Nycklar: Ni får FTP-nycklarna som behövs för att starta integrationen mot Evity.

• Genomför dessa ändringar i Agda:

• Address type = "Permanent"

• Employment Type = "Not listed" / "Temporary employment" / "Permanent employment"

• Country name = A valid country name that exist in Evity

• Informationsöverföring: Vid förändring i Evity överförs informationen till Agda på morgonen dagen efter.

• Lön kan ej föras över från Evity till Agda pga begränsningar i Agdas API.

• Agda till Evity: För att överföra uppdateringar från Agda till Evity, använd er av förändringsrapporter och exportera datat från Agda til Excel. Tvätta och importera sedan detta data till Evity via multiimport-funktionen på personalsidan.