Integration till Visma Agda

Så här kommer ni igång med integrationen till Visma Agda

Gå till https://app.evity.hr/App/Settings/Integrations för att komma igång med integrationen.

Att skapa en integration mellan Visma Agda och Evity kan öppna upp för en mer effektiv och smidig hantering av personalinformation. Nedan följer en steg-för-steg guide som är utformad för att vara både lättläst och informativ, för att ni enkelt ska kunna komma igång med integrationen.

Välj Master System

Först och främst behöver ni bestämma vilket system som ska agera som 'master'. Med tanke på de begränsningar som finns i Agdas import-API, rekommenderar vi att ni använder Agda som master.

Integration med Agda som Master

• Kontakta Visma: Börja med att kontakta er försäljningskontakt hos Visma PS Agda för att beställa tillgång till deras Export API.

• Få Nycklar: När ni har tillgång till Export API:t får ni de nycklar som krävs för att starta integrationen med Evity.

• Uppdateringar: Efter att integrationen är på plats kommer ändringar i Agda automatiskt att uppdatera motsvarande information i Evity. Denna synkronisering sker en gång per dygn. Observera att det finns vissa begränsningar i Agdas API som kan hindra direktändringar i båda systemen samtidigt.

• Fält som kan överföras:

• Anställningsnummer

• Namn (förnamn och efternamn)

• Kontaktuppgifter (telefonnummer, e-postadresser)

• Personnummer

• Adressinformation

• Anställningsstatus och datum (start och slut)

• Evity till Agda: För att överföra uppdateringar från Evity till Agda, använd er av förändringsrapporter och exportera datat från Evity. Importera sedan detta data till Agda.

Integration med Evity som Master

Om ni istället väljer att använda Evity som master, följer ni ett liknande förfarande:

• Kontakta Visma: Kontakta er försäljningskontakt hos Visma PS Agda och beställ tillgång till deras Import API.

• Få Nycklar: Ni får nycklarna som behövs för att starta integrationen mot Evity.

• Informationsoverföring: Med Evity som master kan information överföras till tomma fält i Agda. Om fältet redan är ifyllt i Agda kommer dock ingen uppdatering att ske från Evity. Detta är på grund av begränsningar i Agdas API, varför vi rekommenderar Agda som master.

Pågående Utveckling

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra integrationen mellan Evity och Agda. För närvarande fokuserar vi på att möjliggöra överföring av lönedata mellan de två systemen.

Genom att följa dessa steg kan ni smidigt implementera integrationen mellan Evity och Visma Agda, vilket underlättar förvaltningen av personalinformation och bidrar till effektivare HR-processer.