Alla samlingarIntegrationer
Integration Fortnox

Så här kommer ni igång med integrationen till Fortnox

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gå till https://app.evity.hr/App/Settings/Integrations för att komma igång med integrationen.

Integration med Fortnox

Att skapa en integration mellan Fortnox och Evity är ett effektivt sätt att automatisera och förenkla hanteringen av personalinformation och lönedata. Nedan presenteras en steg-för-steg guide för att hjälpa er att komma igång med denna integration.

Kom igång

För att komma igång med integrationen klickar du på Fortnox under integrationer. Logga in på ett administratörskonto med behörighet för Lön i Fortnox för att säkerställa att du har behörighet att synkronisera alla anställda.

När du initierat integrationen kommer du till nästa sida med inställningar för integrationen.

Vilket system ska vara master?

Vi rekommenderar att ni använder Evity som master i det fall ni gör flest ändringar angående anställda i Evity. Om du är osäker kring detta hjälper vi till att komma fram till vilket perspektiv som passar er organisation bäst.

Till vilket e-postfält ska systemen synkas?

Om lönesystemet endast hanterar medarbetarnas personliga epost bör ni välja personlig epost.

Synkronisera fält mellan systemen

Välj vilka fält ni vill synkronisera mellan systemen. Dessa fält kan synkroniseras mellan systemen:

• Förnamn

• Efternamn

• Epost

• Telefonnummer

• Personnummer

• Adress

• Rollnamn

• Clearingnummer

• Bankkontonummer

• Skattetabell

• Arbetsomfattning

• Lön

• Startdatum

• Slutdatum

På nästa sida kan du se vilka som är synkroniserade mellan systemen samt om det finns anställda som inte är synkroniserade.

Om du vill starta en manuell synkronisering av de som inte är synkroniserade väljer du åtgärd till höger om profilen. Du kan även välja åtgärd för alla högst upp i kolumnen.

Innan du startar synkroniseringen får du en överblick av vilka profiler som synkroniseras och vilken åtgärd som kommer ske.

När du startar synkronisering överförs information till det system som du valt. Om det inte finns en användare i det andra systemet skapas detta vid synkroniseringen.

Information som ändras direkt vid förändring i Evity

Dessa fält ändras direkt i Fortnox vid förändring i Evity:

• Förnamn

• Efternamn

• Epost

• Telefonnummer

• Personnummer

• Adress

• Clearingnummer

• Bankkontonummer

• Skattetabell

Information som ändras varje morgon vid förändring

När du gör förändringar i dessa fält i Evity så ändras inte informationen direkt i Fortnox. Förändringen sker nästkommande morgon genom vad vi kallar en "pulling function". Dessa fält hanteras på detta sätt:

• Arbetsomfattning

• Lön

• Startdatum

• Slutdatum

Genom att följa dessa instruktioner kan ni på ett smidigt sätt etablera integrationen mellan Fortnox och Evity, vilket möjliggör en mer effektiv hantering av personal- och löneinformation. Denna integration bidrar till att minska manuell datainmatning och säkerställer att informationen i båda systemen är uppdaterad och korrekt.