Ställ in behörigheter som administratör 🔐
Skrivet av Lukas Lindberg
Uppdaterad denna vecka

Vad är behörigheter?

Behörigheter är det som styr vad du som admin, chef eller medarbetare har åtkomst till att se eller redigera i systemet. Vi rekommenderar alltid att ni hör av er till oss i supporten om ni är osäkra på detta!

Skapa behörighetsmallar

Då behörigheter skiljer sig mellan roller i er organisation så kommer ni ha diverse mallar för behörigheter. Någon eller några av er kommer ha mer åtkomst medan era medarbetare har i regel mycket mindre behörighet till att se och redigera. Skapa därför dessa mallar under Inställningar > Behörigheter.

Ska du redigera en befintlig mall så trycker du på era befintliga mallar annars kan du skapa en ny genom att trycka på "Skapa en mall"

Väl inne i en mall oavsett om du redigerar en befintlig eller skapar en ny behörighetsmall så kommer det att bestå av flera val av att antingen välja om behörighet ska vara på/av samt på vilken nivå man antingen ska kunna se eller redigera detaljer i Evity. Här nedan ser du ett litet exempel samt med förklaringar:

1. Detta är ett exempel på på/av i behörigheter. Är knappen grön så innebär det att den är PÅ och därmed så kan de med denna behörighetsmall bjuda in personal till Evity. Skulle den varit AV så hade de med behörighetsmallen inte kunnat bjuda in personal.

2. I dessa typer av listor så får du välja olika nivåer som behörigheten ska gälla. I exemplet nedan ställer vi in på vilken nivå som de med denna behörighetsmall ska kunna ha åtkomst till personkort i Evity.

1. Egna betyder att man bara har åtkomst till sitt eget personkort

2. Direkt chef betyder att man bara har åtkomst till personkort som man är inställd som chef för

3. Teamledare betyder att man bara har åtkomst till personkort som man är inställd som teamledare i organisationsschemat

4. Medlem i teamet betyder att man bara har åtkomst till personkort som igår i samma team i organisationsschemat

5. Team och underteam betyder att man bara har åtkomst till personkort som igår i samma team i organisationsschemat samt team som ingår längre ned i hierarkin

6. Avdelning betyder att man bara har åtkomst till personkort som igår i samma avdelning i organisationsschemat samt andra avdelningar/team som ingår längre ned i hierarkin

7. Företag betyder att man bara har åtkomst till personkort som igår i samma företag i organisationsschemat samt andra företag/avdelningar/team som ingår längre ned i hierarkin

8. Organisation innebär att man har åtkomst till samtligas personkort i Evity

Lägg till behörigheter på era medarbetare

För att sedan lägga till dessa behörigheter så kan du bocka i den/de medarbetare som ska bli tilldelade en av de behörighetsmallarna som du skapat. Sedan väljer du i listan vilken av mallarna du vill tilldela dessa personer. Nu har de sina nya behörigheter!