Import av personalinformation

Hur du snabbt importerar information till Evity

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Importering av personal

Det går att importera personal enskilt - en i taget. Har man däremot flera man vill importera går det att göra det genom att göra en massimport av flera personer samtidigt. Nedan kommer vi gå igenom båda sätten.

Massimport av personal

Om du har flera medarbetare att bjuda in samtidigt kan du göra detta via samma ställe men välj istället "Importera flera personer".

Gå till fliken "Personal -> anställda" och klicka sedan på "Bjud in personal" i högra hörnet. Välj "Importera flera personer".

Du får då upp denna ruta på skärmen. Börja med att ladda ned Excel-filen.

Därefter fyller du i all information du vill ska läggas upp i Evity i Excel-filen. Glöm inte att spara filen sedan. Samtliga rutor med en * är obligatoriska.

I nästa steg klickar du på "ladda upp från dator" och väljer Excel-filen du nyss sparade.

Slutligen väljer du om det ska skickas ett mejl till alla nya medarbetare så att de får tillgång till sitt personkort. Då klickar du på knappen som visas på bilden nedan:

Dessutom kan du också välja ifall du vill inkludera personerna i en onboarding-process och i en automation för födelsedagar. Dessa går också att applicera vid senare tillfällen, då välj då istället "Hoppa över för tillfället" i listan.

För att importera din lista med medarbetare, tryck "Lägg till personal".

Nu finns dina medarbetare importerade i Evity. Smidigare blir det inte!

Vid stora importeringar kan det ta några minuter innan samtliga blivit tillagda.

Bjud in en person

För att bjuda in en enskild medarbetare i Evity går du in på "personal - anställda" klicka sedan på "Bjud in personal -> bjud in en person".

I första steget fyller ni in information om medarbetaren, obligatorisk information är: för och efternamn, startdatum och e-postadress (antingen privat eller jobb e-post).
Om man inte fyller i den övriga informationen här kan antingen du eller medarbetaren själv sedan lägga in detta på personkortet.

När du fyllt i all information klickar du på "Nästa".

Där kan du lägga in rollbeskrivning utifrån mallar som du skapat, vilken standardbehörighet den ska ha (ex. chef/admin/medarbetare), vem som är dennes chef och om du vill lägga till den i automatiseringen för onboarding och/eller födelsedagar.

Om du bockar i "Skicka e-post med inbjudan" får medarbetaren direkt ett meddelande på e-post där den kan skapa ett lösenord för att komma in på sidan. Om du inte bockar i detta kan du välja att göra det senare på personkortet.
Här kan du välja att redigera meddelandet som skickas till medarbetaren.

*Inringad ruta* - så ser meddelandet ut till medarbetaren efter du klickat på "skicka inbjudan".