Funktionsroller

Artikel om hur du skapar och använder funktionsroller i Evity

Lukas Lindberg avatar
Skrivet av Lukas Lindberg
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Funktionsrollen i Evity är en mottagare av information som nödvändigtvis inte behöver ha en användare i Evity. Exempel på användningsområden för funktionsrollen är exempelvis när din externa IT eller löneadministratör behöver information i samband med en on- eller offboarding.

Klicka på bilden för att se en supportvideo hur du skapar och använder funktionsroller

Skapa en funktionsroll

För att skapa en funktionsroll går du till Personal > Funktionsroller. Tryck på "Lägg till funktionsroll" och fyll i namn och e-post till den som ska ta emot informationen.

Använda en funktionsroll

Funktionsrollen kan som sagt användas i automationer som Onboarding. I fallet nedan kan du exempelvis se att vår externa IT får information om att lägga till den nya medarbetaren i alla system. Tryck här för att läsa mer om hur du skapar en onboardingprocess