Att skapa en offboarding-process i Evity

I denna artikel beskriver vi hur du kan skapa en process för att ge en medarbetare och organisationen bästa möjliga avslut tillsammans.

Tommy Eriksson avatar
Skrivet av Tommy Eriksson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När en medarbetare går vidare till nya utmaningar på eget eller organisationens intiativ så har ni möjlighet att göra sista tiden så bra som möjlig för både medarbetaren och er. Det finns även mycket att lära från medarbetaren för att utveckla er som arbetsgivare.

Gå till fliken Automationer och välj sedan Offboarding. Om du vill skapa en ny Offboarding-process väljer du "Skapa automatisering".
Det går även att klicka på "automatisering av import" för att importera de mallar som vi skapat om man vill hämta inspiration eller redigera för att anpassa till sin egna process.

För att lägga till information klickar du på plusset. Du kan lägga till information flera gånger.

Uppgifter om tjänsten
Du namnger innehållet och fyller i den information du vill ska skickas ut till personen som är kopplad till denna post. Här väljer du även vilken dag i förhållande till sista dagen du vill att informationen ska skickas ut. Processen blir lika oavsett vilket datum en person slutar.

Tags
Här kan du personifiera meddelandet genom att välja vilken tag du vill använda. I detta exempel kommer förnamnet på mottagaren läggas in i meddelandet. Detta anpassar du utifrån vilket meddelande du skapar.

Tasks
När du skapar en händelse i tidslinjen kan du lägga till uppgifter som mottagaren ska göra, klicka då på "Add Tasks". Namnge uppgiften och eventuellt hur många dagar personen har på sig att genomföra den, personerna som är med i processen kommer då få dessa uppgifter på sin dashboard.

Dokument
Om det är någon information som du vill ska nå den anställda kan du använda denna funktion. Där kan man välja både bland dokument som ni har uppladdade i Evity och från datorn.

Formulär
Du kan skicka ut formulär till den anställde. Du skapar formulärmallar under Undersökningar -> skapa formulär. När du klickar på Add forms får du upp en lista på de formulärmallar som du skapat och kan välja mellan.

För att lägga till fler personer i processen kan du klicka på "Lägg till mottagare"

När du är klar med processen och är redo att bjuda in en anställd som ska sluta klickar du på "Lägg till mottagare". I listan kommer endast personer som har fått ett slutdatum i sitt personkort att vara valbar. Därefter klickar du på "Bjud in".

Du kan också välja att lägga till en offboardingprocess från medarbetarens personkort antingen under fliken "automationer" eller direkt när du lägger in ett slutdatum i fliken "uppgifter för anställning"

Lycka till med din offboarding!