Hoppa till huvudinnehÄll
Kom igĂ„ng i Evity! đŸ’«

I denna artikel beskriver vi syftet med ett HR-system och hur du kan anvÀnda det som medarbetare

Lukas Lindberg avatar
Skrivet av Lukas Lindberg
Uppdaterad denna vecka

I Evity hittar du information om din anstÀllning, dina kollegor, dokument, besvarar undersökningar, hittar Ät anteckningar frÄn dina medarbetarsamtal och mycket mer.

SÄ fort det lÀggs till information som du bör ta del av fÄr du en notifikation via e-post frÄn Evity med en lÀnk direkt till rÀtt sida. Du behöver alltsÄ inte aktivt gÄ in och se om det kommit ny information till dig.

Nedan visar vi hur du navigerar och anvĂ€nder de olika funktionerna i Evity. Är du ny till Evity och Ă€nnu inte skapat dig ditt lösenord sĂ„ kan du lĂ€sa vidare hĂ€r och för att ta dig till inloggningssidan sĂ„ besöker du app.evity.hr i din webblĂ€sare oavsett om det Ă€r i telefonen eller pĂ„ datorn.

Hur anvÀnder du systemet?

Navigera dig i systemet

NÀr du loggat in i medarbetarportalen möts du av vyn nedan, din dashboard. Det Àr en samlad vy för den viktigaste informationen som behöver nÄ dig.

1. I vÀnsterspalten finner du en meny som du kan navigera dig runt i

2. Uppe till höger finner du din egna profil, tryck dÀr för att ta dig till ditt personkort

3. I mitten av sidan finner du dina uppgifter som bland annat kan komma frÄn möten eller automationer frÄn on- eller offboarding. Bocka i dess nÀr de Àr genomförda

4. Ansök om ledighet eller registrera din frÄnvaro

5. Hitta dina kommande möten som Àr bokade genom Evity

6. Snabb information som din organisation vill att du ska ha lÀttillgÀnglig

Om du klickar pÄ din "profilbild" högst uppe i vÀnstra hörnet sÄ kommer du till din profil, ditt personkort. HÀr samlas all information, möten, formulÀr och dokument som rör dig. Personkortet Àr uppdelat i olika flikar, lÀs mer om dessa nedan.

• Under fliken "Personliga uppgifter" hittar du information som adress, kontouppgifter, kontaktperson vid nödsituation, allergier samt en möjlighet att ladda upp en bild pĂ„ dig sjĂ€lv. HĂ€r kan du ocksĂ„ göra integrationer till Microsoft och/eller Google. Hittar du en "Redigeraknapp" vid nĂ„gon av fĂ€lten pĂ„ ditt personkort sĂ„ har din organisation tillĂ„tit dig att Ă€ndra sĂ„dana uppgifter sjĂ€lv.

• Under fliken "Uppgifter om anstĂ€llning" kan du se all information om din anstĂ€llning. Denna information Ă€r det bara din chef som har möjlighet att lĂ€gga till och redigera.

• Under fliken "Kompetens- och tillvĂ€xtplan" kommer du Ă„t dina kompetenser, certifikat och sĂ„dant som du och din chef har lagt upp.

• Under fliken "Möten" kan du se alla dina kommande och genomförda möten. Du kan skriva in kommentarer till kommande möten och gĂ„ in i gamla möten om du vill lĂ€sa information som togs upp dĂ„.

• Under "Uppgifter" finner du dina tilldelade uppgifter och har Ă€ven möjlighet att titta pĂ„ de uppgifter som du slutfört.

• Under "Undersökningar" finner du de tilldelade formulĂ€ren som du ska svara pĂ„, hĂ€r hittar du Ă€ven Ă„t tidigare formulĂ€r.

• Under "Dokument" hittar du Ă„t dokument som rör dig sĂ„ som anstĂ€llningsavtal och intyg.

• Under "Tidsavvikelser" hittar du en sammanstĂ€llning om det Ă€r sĂ„ att du anvĂ€nt frĂ„nvarofunktionen i Evity.

Möten och formulÀr

NÀr det Àr dags för exempelvis medarbetarsamtal kommer du att fÄ en mötesbokning i din kalender. Ifall du ska fylla i ett frÄgeformulÀr inför mötet sÄ kommer du fÄ ett mail frÄn Evity med en lÀnk pÄ samma sÀtt som om du hade besvarat en medarbetarundersökning. Följ lÀnken genom att trycka pÄ "Fyll i FormulÀret".
Svara pÄ frÄgorna och klicka sedan pÄ "Skicka in" lÀngst ner. Svaren sparas dÄ i mötet.

NÀr du gÄr in i ett möte kan du se vilka frÄgor som Àr med pÄ agendan i textfÀltet i mitten. Du kan ocksÄ se en sammanstÀllning av dina svar pÄ formulÀret genom att klicka pÄ "Visa svar" under fliken "FormulÀrsvar" i den högra menyn.

I ett möte har du och din chef möjlighet att lÀgga till "Uppföljningsuppgifter", alltsÄ uppgifter som ni under mötet kommer fram till kan vara bra att följa upp. Ett exempel Àr att lÀgga till din utvecklingsplan för kommande period. LÀgg dÄ till vem som Àr ansvarig, vad som ska göras och nÀr det ska vara klart.
Evity skickar dÄ en pÄminnelse om uppgiften inte Àr ibockad (uppfylld) innan deadline. Du hittar dina uppgifter under fliken "Mina uppgifter" pÄ dashboarden som vi visade ovan.

Om du vill ta upp nÄgot speciellt pÄ mötet kan du lÀgga till en kommentar pÄ knappen "Dina kommentarer", du kan dÄ fylla i din kommentar och klicka pÄ "Save". Din chef kommer dÄ se kommentaren innan eller under mötet. Du kan ocksÄ lÀgga till privata noteringar för din egna skull. Dessa ser inte din chef, pÄ samma sÀtt som du inte ser ifall din chef har gjort privata noteringar.

I den vÀnstra menyn kan du vÀlja att gÄ in i din HR-kalender med alla processer och möten som sker under Äret. Du kan gÄ in i dina egna möten frÄn denna vy och Àven schemalÀgga nya möten genom att klicka pÄ "LÀgg till möte/process" i högra hörnet. Du kan Àven filtrera pÄ annat sÄ som födelsedagar, bemÀrkelsedagar och andra möten genom att klicka pÄ "Filter".

Att ansöka om semester eller anmÀla sjukfrÄnvaro, VAB och andra anledningar till att vara borta frÄn jobbet kan du göra genom Evity om er organisation vÀljer att anvÀnda sig av den funktionen.

För att ansöka om eller registrera frĂ„nvaro gör du genom att trycka pĂ„ den svarta knappen nere till vĂ€nster, "Registrera frĂ„nvaro". NĂ€r du gjort detta fĂ„r du vĂ€lja utifrĂ„n de frĂ„nvaroanledningar som din organisation satt upp för att sedan lĂ€gga till datumintervall, anteckningar eller dokument. Är det sĂ„ att detta Ă€r en frĂ„nvaroanledning som behöver attest (ex. semester) sĂ„ stĂ„r det att det krĂ€vs godkĂ€nnande.

NÀr frÄnvaron Àr registrerad sÄ blir rÀtt person notifierad om att du registrerat/ansökt om frÄnvaro. Om det Àr sÄ att du ansökt om ledighet sÄ kommer du fÄ en bekrÀftelse pÄ mejl om det Àr sÄ att din ansökan blir godkÀnd eller nekad.

För att fÄ en överblick av frÄnvaro över ditt team och dig sjÀlv sÄ kan du gÄ till FrÄnvarokalendern genom att trycka HR-planering > FrÄnvaro. För att se ditt team eller andra avdelningar sÄ kan du anvÀnda knappen "Filter". Kom ihÄg att du bara ser frÄnvaro som du har behörighet till.

Under fliken "Personal" kan du se alla dina kollegor och deras kontaktuppgifter, de som du har tillgÄng att se kontaktuppgifter Àr de som tillhör ditt "Team".

Under fliken "Företagets dokument" hittar du informationsblock, bildgalleri, dokument och mötesanteckningar pÄ organisationsnivÄ. Det kan exempelvis vara personalhandbok, policys, personalmöten eller skyddsronder.

Tillbud, olycka eller andra Àrenden?

Har din organisation slagit igÄng Àrendehanteringsfunktionen i Evity sÄ har du möjlighet att rapportera in Àrenden utifrÄn era Àrendemallar. För att göra detta trycker du pÄ "pratbubblan" enligt bild. LÀs mer om funktionen hÀr!

VisselblÄsning

Har din organisation slagit igÄng visselblÄsarfunktionen i Evity sÄ kan du rapportera in visselblÄsarÀrenden genom att trycka pÄ varningstriangeln enligt bild. LÀs mer om hur detta gÄr till genom att trycka hÀr!

HjĂ€lp och support 💬

Behöver du hjÀlp eller ytterligare support sÄ finns möjligheten att lÀsa fler av vÄra artiklar eller skriva till oss i chatten.