Boka medarbetarsamtal eller annat möten

En guide för hur du chef eller medarbetare bokar i Evity

Linn Claesson avatar
Skrivet av Linn Claesson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

⚠️Obs! Vi rekommenderar att du synkroniserar med Outlook/Google kalender för att undvika dubbeladministration. Se här hur du gör!​

Boka ett eget möte i Evity

För att boka in möten går du till dashboarden och klickar sedan på "Boka möte".

Välj sedan om du vill använda en mötesmall eller om du vill skapa ett möte utan mall.

I mötesinställningarna kan du redigera mötesnamn, agenda och addera en enkät, exempelvis frågor inför medarbetarsamtal. Om du har valt en färdig mötesmall, skapas ett möte med en förifylld agenda och tillhörande enkät, förutsatt att detta är inställt i mallen du valt. Här ställer du även in inställningar för synlighet av formulärsvar och ges möjligheten att ladda upp tillhörande dokument.

Nu kan du välj vilka som ska delta på mötet genom att lägga till deras mailadress eller söka på deras namn. Du kan även ställa in om både du och din medarbetare ska svara på ett formulär eller ifall du vill dölja mötets innehåll för din medarbetare.

Du kan också välja att någon annan ska vara ägare av mötet genom att trycka på "Sätt som ägare", vilket exempelvis kan vara bra ifall det är någon annan som ska anteckna i mötet eller vid exempelvis lönesamtal där både chef och medarbetare svarar på lönekriterier.

Sedan väljer du datum och tid för mötet samt eventuellt kontor för mötet. Sparar genom att trycka på "Schemalägg möte" och då hamnar bokningen i din HR-kalender samt din Outlook/Google kalender förutsatt att du har synkroniserat dem.

⭐Färdig! Du kan nu se dina inbokade möten på din dashboard under möten. Härifrån kan du även öppna mötet när det är dags att genomföra det, alternativt gå direkt via länken i din Outlook/Google kalender.

Boka möte åt andra

Följa samma steg som enligt guide ovan. När du bjudit in samtliga mötesdeltagare till mötet ändrar du ägare av mötet genom att klicka på "Sätt som ägare" på chefen (alternativt medarbetaren om denne ska föra anteckningar i mötet).

Därefter tar du bort dig själv från mötet genom att trycka på krysset till höger om ditt namn i listan. Nu är endast chefen och medarbetaren kvar i mötet och är de enda som har tillgång till mötesanteckningarna. Välj dag och tid för mötet och tryck "Schemalägg möte" för att slutföra mötesbokningen.