Informationsblock

Informationsblock finns för att snabbt kunna visa information som är viktig för dina medarbetare.

Tommy Eriksson avatar
Skrivet av Tommy Eriksson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du har information som du vill ska vara enkel att hitta med snabb access i medarbetarportalen kan du använda informationsblock.

I dessa kan du lägga upp text, bilder och länkar om exempelvis er vision, era värderingar, verktyg eller samarbetspartners. Dessa passar också bra för SOP-dokumentation (standard operating procedure) eller instruktioner.

Börja med att välja fliken Documents - Information. Här hittar du alla befintliga informationsblock som finns i ert företag.

För att skapa ett nytt informationsblock trycker du på "Skapa informationsblock". Här kan du både skapa och ladda upp ett befintligt (PDF)dokument.

När du skapar ett informationsblock fyller du i dessa saker:

• Title - Kort rubrik om vad informationsblocket innehåller.

• Utropstecknet bredvid Title - Här kan en symbol väljas som hjälper till att urskilja ett informationsblock från ett annat. Kan beskrivas som en framsida för ett informationsblock. Bild på detta nedan.

• Viktigt - Kryssar du i denna ruta visas informationsblocket på första sidan inne i dashboarden. Bild på detta nedan.

• Type something - Här fyller du i den information du vill ska finnas i informationsblocket. Du kan använda rubriker, bilder och/eller listor för att beskriva din information.

• Behörighet - Här väljs vilka som ska ha tillgång till informationsblocket; admins, managers, alla anställda eller specifika teams.

När du trycker på "done" sparas ditt informationsblock.

Dessa är några utav symbolerna som kan väljas för att hjälpa till att urskilja ett informationsblock från ett annat. De kan beskrivas som en framsida för ett informationsblock.

Om du har valt "Markera som viktigt" hamnar informationen på dashboarden till höger under "Information" som på bilden nedan.

Så här visas ett informationsblock inne i dashboarden.